Dagelijks Woord

Meer over Nieuws

Diaconaal initiatief Poederoijen: hulp Oekraïne

02 maart 2022

We zijn allemaal opgeschrikt door de inval van Rusland in Oekraïne. Er is grote nood en er ontstaan grote tekorten aan allerlei (medische) materialen. We willen als gemeente en dorp Poederoijen hierin graag helpen. Daarom een diaconaal initiatief in Poederoijen voor hulp aan Oekraïne.

Vanuit het Zeeuwse Tholen is contact met een Oekraïner in Polen. Hij heeft een hulplijn vanuit Polen richting Oekraïne opgezet. Ook in Poederoijen zamelen we daar spullen voor in. Alle hulp is nodig, maar wij hebben besloten ons te richten op de zorg voor gewonde soldaten en burgers. Voor transport naar Oekraïne wordt gezorgd waarbij direct aan de ziekenhuizen geleverd wordt. We sparen door zolang het nodig is.

Wat kunt u inleveren?

Medicatie

Pijnstilling, koortsverlagers, ontstekingsremmers, bloedstelpende middelen etc.

Medisch materiaal

Alle soorten badndages, complete EHBO-dozen, watten, tourniquets, traumazwachtels, hechtsets, saturatiemeters, bloeddrukmeters, bloedsuikersmeters, rvs scalpel, pupillenlamepn, PH-strip /  lamoesproef, verbandscharen, rvs pincetten etc. 

Overige goederen

Portofoons, zaklampen, hoofdlampen. Gemakkelijk zittende schone kleding (pyjama's, trainingsbroeken, T-shirts, sokken in volwassen maten) voor gewonde bedlegerige soldaten en burgers.

Wilt u andere artikelen doneren, dan verwijzen we u naar de andere hartverwarmende acties die in de omloggende dorpen zijn opgezet.

Inzamelpunten

U kunt deze spullen inleveren bij de Hervormde pastorie aan de Burgemeester Posweg 2a en de Hersteld Hervormde pastorie aan de Burgemeester Posweg 3 in Poederoijen.

Financieel steunen

Financieel steunen mag ook, dan worden daarvan medische spullen gekocht. Het rekeningnummer is: NL13RABO0142166707 t.n.v. Diaconie Hersteld Hervormde Gemeente te Poederoijen en Loevestein o.v.v. ‘Hulp Oekraïne’. U kunt ook gebruik maken van de betaallink. Klik hier of gebruik de doneerknop.

Hartelijk dank voor uw hulp en gebed!

 

  • © hersteld hervormde kerk 2024

Heeft u vragen over het geloof?

Open Sluit